Euromillions

Euromillions är ett lotterispel som startades år 1994. Den ursprungliga idén var ett nytt Euro lotteri med en enda europeisk valuta, men detta fördröjdes på grund av politik och diverse andra faktorer. Det dröjde många år innan planerna förverkligades. År 2004 fredag den 13 februari ägde den första dragningen i Euromillions rum. De tre stora ursprungsarrangörerna var Francaise des Jeux i Frankrike, Loterias y Apuestas des Estad i Spanien och Camelot i Storbritannien som driver det brittiska National Lottery.

Euromillions har nu kommit till Sverige och erbjuder sina spelare chansen till Europas största jackpot och du tävlar med spelare från hela Europa. När du spelar lotto med Euromillions väljer du fem vanliga nummer mellan 1-50 och även två stjärnnummer mellan 1-11. Det kostar 25 kronor per rad att spela och dragningen äger rum varje tisdag och fredag. Dina resultat skickas direkt till din e-postadress efter dragningen och vid vinst betalas pengarna ut skattefritt till ditt svenska bankkonto.

Vill du också vara med och kämpa om vinsterna hos Euromillions så har du chansen hos de ombud som har officiell spellicens. Vinstchansen hos Euromillions är större än svenska jackpot drömvinsten och den lägsta vinstnivån är 1 på 23.

Totalt finns det 13 vinstnivåer och Euromillions är det lotteri i Europa som betalar ut mest vinster.

Miljardbelopp

Jackpotten är såklart det alla vill vinna och den börjar på minst cirka 149 miljoner kronor men kan klättra uppåt till cirka 1,8 miljarder kronor, vilket är ofattbart mycket pengar. Detta är beroende på växelkursen och eftersom vinsterna anpassas och sätts i euro kan vinstsummorna variera något. Den högsta vinsten som betalats ut hos Euromillions var på över 2 miljarder kronor.

Euromillions erbjuder även specialdragningar så kallade superdraws, då jackpotten automatiskt höjs till 900 miljoner kronor.

De länder som är med i Euromillions beräknas vara upp till 13 stycken och de flesta spelarna finns i; Frankrike, Storbritannien och Spanien. De som är med är Storbritannien, Irland, Frankrike, Spanien, Österrike, Belgien, Portugal, Luxemburg och Schweiz.

Sverige har nu lagts till på listan och svenska spelare kan vara med i dragningarna i Euromillions. Sett till världen i stort så är Euromillions just nu det mest populära internationella lotteriet.

Vanligtvis så är lotterier begränsade till spelare inom det egan landet, men Euromillions vänder sig till användare över hela Europa. Detta ger dem också möjligheten att skapa enorma jackpotter och vinster. Det kan även bli så att ifall det inte finns någon vinnare kan vinstpotten rulla över till nästa dragning och efter några veckor utan vinnare kan potten ha vuxit enormt.

Allmänna regler

Vid eventuell vinst är det lotteriservice som tillhandahåller dig med dina pengar. Vinsten överförs till ditt konto inom 24 timmar. Vill du vara anonym kan lotteriservice ställa anspråk för din räkning även föra över vinsten till ditt konto. Vid mindre vinster kan du däremot hämta ut dessa hos en auktoriserad återförsäljare.

Några allmänna regler som gäller när du ska spela Euromillions är bland annat att du måste vara över 18 år. Enda undantaget är i Storbritannien där du endast behöver ha fyllt 16 år. Vinsterna kan bara ställas ut i det land där vinstlotten blivit köpt.

Har du vunnit måste du även ställa anspråk på vinsten inom ett bestämt antal dagar från dragningsdatumet. Detta skiljer sig åt i de olika länderna. Vinster som inte ianspråktas blir ogiltiga efter den angivna tidsperioden. Bortglömda vinster doneras i Storbritannien till "National Lotteries fond för Goda Ändamål."